Nieuwe regels voor gelekte foto's

Community newsmessages posted by The Brickstow Team.
Forum rules
Everyone can start a topic, both Dutch and English topics are welcome / Iedereen kan een topic starten, Nederlands- en Engelstalige topics zijn welkom!
Locked
User avatar
Bricksterdam
Brick
Posts: 410
Joined: Mon Jan 27, 2020 12:53 pm
My LEGO city name: Brickswijk aan Zee / Bricksterdam

Community Awards

Flair

Nieuwe regels voor gelekte foto's

Post by Bricksterdam »

Hallo allemaal,

Een paar dagen geleden verschenen er op het forum foto's die mogelijk voor juridische problemen konden zorgen. Om deze reden is de post weggehaald. Als gevolg hiervan hebben we in de regels opgenomen wat wel en niet mag mbt gelekte sets:
Het plaatsen van "leaks" (gelekte informatie van nog niet uitgebrachte sets) is niet toegestaan..
Ook al zijn we een onafhankelijke community, we willen voorkomen in een juridische strijd te belanden met LEGO en/of andere bedrijven die licenties bezitten. Dit forum is voor het team evenveel een hobby als voor jullie, onze leden! Om deze reden is het NIET toegestaan om gelekte afbeeldingen (van social media, bijvoorbeeld Instagram) te plaatsen op het forum. We weten als team dat deze bestaan; het Brickstow community forum is gewoon niet de plek om ze te delen. Wanneer je dit soort afbeeldingen plaatst zullen ze snel worden verwijderd.

..maar soms..
Je mag wel degelijk afbeeldingen plaatsen van nog uit te komen sets als..
..LEGO zelf een officiële aankondiging heeft geplaatst (ook afbeeldingen zijn dan toegestaan)
..je zelf een foto hebt weten te maken van bijvoorbeeld iets wat in de LEGO Store is komen te staan of wat een (web)winkel zelf per ongeluk te vroeg verkoopt
..een webwinkel zelf per ongeluk nieuwe sets te vroeg in zijn digitale winkelrekken aanbiedt of aankondigt
Het is ook oké om erover te beginnen wanneer je dit soort gelekte informatie op een andere fan website hebt gevonden. Zorg dan wel dat je in je gestarte onderwerp daar duidelijk naar verwijst met een link in je post, en ga geen screenshots maken en die hier plaatsen. Bronvermelding is uiteraard altijd het minimale wat je in zo'n geval doet, naast vertellen wat je ervan vindt!

We vertrouwen erop dat iedereen deze regels na zal leven. Mocht je niet zeker zijn of iets mag of vragen hebben over de regel, neem gerust contact op met @JackBrick of mij!


Sarcasm is my oxygen :mrgreen:

Locked